De houtskool barbecue

De houtskool barbecue is de klassieke barbecue. En ook de meest sfeervolle. Met een houtskool bbq je vlees bereiden kost veel meer tijd dan met een gasbarbecue of elektrische barbecue, maar het is juist het trage dat barbecueën zo gezellig maakt.

Tip: Aanbiedingen van houtskool barbecues van de belangrijkste winkels

Houtskool en briketten

Zoals de naam al aangeeft gebruikt een houtskoolbarbecue houtskool als brandstof. briketten (blokken van samengeperste houtskool) zijn ook mogelijk. Hierop kan een barbecue veel langer blijven branden. Een combinatie van houtskool en briketten is ook mogelijk. Waarbij je de barbecue met houtskool op temperatuur brengt, en daarna via briketten deze temperatuur vasthoudt.

Aanmaakblokjes

De beste manier om een houtskool bbq te onsteken is via aanmaakblokjes. er zijn witte aanmaakblokjes (meestal gemaakt van aardolie) en bruine aanmaakblokjes (zaak van zaagsel, plantaardige olie en parafinne). Brandgel en spiritus wordt ook vaak gebruikt om de barbecue aan te steken, maar dit wordt afgeraden. Te gevaarlijk!

Zoals eerder gezegd. Bij een houtskool barbecue moet je geen haast hebben. Het duurt minimaal een half uur voordat het vlees op de bbq kan, en eigenlijk moet de barbecue twee uur gloeien voor het houtskool op de ideale temperatuur is. Dan kan het vlees langzaam grillen zonder aan te branden.

Een goede houtskool barbecue

En goede barbecue beschikt over een gesloten deksel waaronder de houtskool makkelijk op temperatuur kan komen.

Een groot voordeel van de houtskool barbecue is dat het vlees en groente de heerlijke houtskool aroma's krijgen die zo kenmerkend zijn voor barbecueën.